mai19 , 2024

  Narada,  TVR și Fundația Bosch România devin parteneri în misiunea de a sprijini pregătirea elevilor pentru Evaluarea Națională

  Similare

  Share

  Printr-un parteneriat între organizația Narada, TVR și Fundația Bosch România, pregătirea și testarea devin mult mai accesibile elevilor aflați în pragul examenelor de la Evaluarea Națională. Începând din luna martie 2023, toate cursurile de pregătire ale programului „Teleșcoala”, difuzat pe TVR 2 în fiecare zi de luni până vineri, de la ora 15:30, se vor regăsi și pe Naradix.ro, împreună cu teste ce evaluează cunoștințele acumulate. În plus, toți elevii care intră pe platforma organizației Narada sunt recompensați cu naradini, monede virtuale cu care își pot cumpăra o mulțime de obiecte din shop-ul platformei, la finalul fiecărui calup de lecții și testări. În edițiile programului Teleșcoala sunt dezbătute pe larg principalele subiecte tratate la Evaluarea Națională la limba română și matematică și, de asemenea, se predau și cursuri de limba engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană și japoneză. Acest conținut interactiv, adaptat noilor generații de elevi, este filmat de o serie de profesori din întreaga țară, cu sprijinul Fundației Bosch România.

  Acest parteneriat vine în sprijinul elevilor cu informații structurate, într-o perioadă în care ei au nevoie mai mult decât oricând, potrivit inclusiv statisticilor post-pandemie. Conform Ministerului Educației, rata de absolvire a gimnaziului în 2021 a fost de doar 66%, fiind cea mai mică rată din ultimii 17 ani. De asemenea, potrivit studiului PISA, 5 din 10 elevi de 15 ani au competențe matematice, respectiv în domeniul științelor, sub nivelul minim de performanță, adică nu pot utiliza gândirea logică în situații cotidiene sau nu pot explica fenomene sau procese științifice familiare. 4 din 10 elevi, tot de 15 ani, au competențe de lectură sub nivelul minim de performanță definit de PISA, astfel încât după citirea unui text nu pot formula ușor concluzii.

  Ne place să spunem despre Naradix.ro că ține locul profesorului personal al fiecărui copil, deoarece pune la dispoziția elevilor, de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a, un conținut interactiv, interesant, adaptat nevoilor generației moderne. În plus, e cool să fii copil și să înveți cu Naradix deoarece efortul îți este recompensat printr-o mulțime de premii. Faptul că vom lista de acum și testele oferite de profesorii din programul Teleșcoala este un mare plus pentru copii, mai ales pentru cei care sunt în pragul Evaluării Naționale. Și care, în felul acesta, își vor aprofunda și mai mult cunoștințele. Este un parteneriat care se pliază pe viziunea noastră, aceea de a sprijini atingerea potențialului maxim al fiecărui copil”, precizează  Raluca Jianu, CEO Narada.

  Am susținut programul Teleșcoala de la începutul acestui an școlar  întrucât știm cât de binevenit este accesul suplimentar la conținut educațional de calitate. Am simțit însă că procesul de învățare nu era complet în lipsa posibilității ca elevii să își testeze cunoștințele pe care le asimilau. Și astfel a apărut ideea acestui parteneriat tripartit care înseamnă de fapt pentru elevi o șansă în plus în pregătirea cu bine pentru Evaluarea Națională.”, declară Simona Beldiman, Director executiv Fundația Bosch România.

  Publicitate