mai19 , 2024

  KPI

  Similare

  Share

  KPI se traduce prin „Indicator Cheie de Performanță” și este un termen folosit pentru a măsura progresul sau rezultatele într-o anumită activitate sau domeniu. În marketing, KPI-urile sunt folosite pentru a măsura eficiența și efectele campaniilor de marketing și pentru a ajuta la luarea de decizii privind strategia de marketing.

  Exemple de KPI-uri comune în marketing includ:

  • Ratele de conversie: Procentajul de vizitatori ai unui site care fac o acțiune dorită, cum ar fi achiziționarea unui produs sau înscrierea la o listă de mailuri.
  • Costul pe lead: Suma de bani cheltuită pentru a atrage un client potențial prin intermediul unei campanii de marketing.
  • Încasările generate de campanii: Valoarea încasărilor generate de o campanie de marketing specifică.
  • Traficul site-ului: Numărul de vizitatori ai unui site.
  • Imprejurarea socială: Numărul de interacțiuni pe rețelele sociale (cum ar fi aprecierile, comentariile și distribuirile) generat de o campanie de marketing.

  Pentru a seta KPI-uri în marketing, trebuie să începeți prin a stabili obiectivele dvs. de marketing și a face o listă a indicatorilor care ar putea să vă ajute să măsurați progresul spre atingerea acestor obiective. Apoi, trebuie să stabiliți valorile-țintă pentru fiecare KPI și să urmăriți aceste valori-țintă în timpul campaniilor de marketing. Este important să reevaluați periodic KPI-urile și să vă asigurați că acestea sunt încă relevante pentru obiectivele dvs. de marketing și că le utilizați într-un mod eficient pentru a vă ajuta să luați decizii informate.

  Articolul este generat de AI

  ILUSTRAȚIE: Jason Coudriet / Unsplash

  Publicitate

  Articolul precedent
  Articolul următor