decembrie6 , 2023

  KPI

  Similare

  Coca Cola de sărbători 2023 – The World Needs More Santas

  „The World Needs More Santas” este campania pentru Crăciun...

  Topul brandurilor românești în 2023

  Cel mai așteptat top al brandurilor românești, realizat de...

  Muzica inspiră. Inspirație pentru muzicieni prin Concursul Internațional “REMEMBER ENESCU”

  Sâmbătă au fost desemnați, la Timișoara, câștigătorii Concursului Internațional...

  Share

  KPI se traduce prin „Indicator Cheie de Performanță” și este un termen folosit pentru a măsura progresul sau rezultatele într-o anumită activitate sau domeniu. În marketing, KPI-urile sunt folosite pentru a măsura eficiența și efectele campaniilor de marketing și pentru a ajuta la luarea de decizii privind strategia de marketing.

  Exemple de KPI-uri comune în marketing includ:

  • Ratele de conversie: Procentajul de vizitatori ai unui site care fac o acțiune dorită, cum ar fi achiziționarea unui produs sau înscrierea la o listă de mailuri.
  • Costul pe lead: Suma de bani cheltuită pentru a atrage un client potențial prin intermediul unei campanii de marketing.
  • Încasările generate de campanii: Valoarea încasărilor generate de o campanie de marketing specifică.
  • Traficul site-ului: Numărul de vizitatori ai unui site.
  • Imprejurarea socială: Numărul de interacțiuni pe rețelele sociale (cum ar fi aprecierile, comentariile și distribuirile) generat de o campanie de marketing.

  Pentru a seta KPI-uri în marketing, trebuie să începeți prin a stabili obiectivele dvs. de marketing și a face o listă a indicatorilor care ar putea să vă ajute să măsurați progresul spre atingerea acestor obiective. Apoi, trebuie să stabiliți valorile-țintă pentru fiecare KPI și să urmăriți aceste valori-țintă în timpul campaniilor de marketing. Este important să reevaluați periodic KPI-urile și să vă asigurați că acestea sunt încă relevante pentru obiectivele dvs. de marketing și că le utilizați într-un mod eficient pentru a vă ajuta să luați decizii informate.

  Articolul este generat de AI

  ILUSTRAȚIE: Jason Coudriet / Unsplash

  Publicitate

  Articolul precedent
  Articolul următor