mai19 , 2024

  BTL

  Similare

  Share

  BTL este un acronim care se referă la „Below The Line”, care reprezintă orice tip de marketing care nu include publicitatea tradițională prin intermediul mass-media, cum ar fi reclamele TV, radio, presă sau afișaje publicitare.

  Totuși, BTL include o gamă largă de strategii de marketing, cum ar fi evenimente speciale, promovarea prin intermediul intermediarilor, marketingul prin intermediul rețelelor sociale și prin e-mail, marketingul prin intermediul produselor, marketingul prin intermediul relațiilor publice și publicitatea prin intermediul experiențelor personale.

  Termenul a fost inventat de către agențiile de publicitate în anii 1950 pentru a descrie orice tip de marketing care nu a implicat publicitatea prin intermediul mass-media.

  Exemple de BTL ar putea include:

  • Organizarea unui eveniment special pentru lansarea unui nou produs
  • Promovarea prin intermediul intermediarilor prin oferirea de premii și recompense pentru vânzările de produse
  • Marketing prin intermediul rețelelor sociale prin postarea de conținut promotional și interacțiunea cu fanii
  • Marketing prin intermediul e-mail prin trimiterea de newsletter-uri și oferte speciale către abonații
  • Marketing prin intermediul produselor prin oferirea de produse promotional în pachetele de produse cumpărate de clienți
  • Marketing prin intermediul relațiilor publice prin participarea la conferințe și evenimente de presă pentru a promova brandul
  • Publicitate prin intermediul experiențelor personale prin organizarea de activități interactive care permit clienților să experimenteze produsele în modul cel mai realist posibil.

  Articolul este generat de AI

  ILUSTRAȚIE: Pramuk Perera / Unsplash

  Publicitate

  Articolul precedent
  Articolul următor