decembrie6 , 2023

  AR și VR

  Similare

  Coca Cola de sărbători 2023 – The World Needs More Santas

  „The World Needs More Santas” este campania pentru Crăciun...

  Topul brandurilor românești în 2023

  Cel mai așteptat top al brandurilor românești, realizat de...

  Muzica inspiră. Inspirație pentru muzicieni prin Concursul Internațional “REMEMBER ENESCU”

  Sâmbătă au fost desemnați, la Timișoara, câștigătorii Concursului Internațional...

  Share

  AR (realitate augmentată) se referă la tehnologia care permite utilizatorilor să vadă elemente virtuale în contextul lor real, prin intermediul dispozitivelor precum smartphone-uri sau ochelari inteligenți. Aceste elemente virtuale pot fi imagini sau obiecte 3D, text sau informații, și sunt integrate în cadrul vizual al utilizatorului prin intermediul camerelor dispozitivului.

  Pentru a realiza aplicații care integrează AR, se pot utiliza diferite tehnologii și instrumente, cum ar fi:

  • SDK-uri (Software Development Kit) precum ARKit sau ARCore, care oferă instrumente pentru a detecta și urmări obiectele din cadrul real și pentru a integra elemente virtuale în acestea
  • Unity sau Unreal Engine, care sunt medii de dezvoltare pentru jocuri și aplicații care pot fi utilizate pentru a crea elemente virtuale și pentru a le integra în cadrul real
  • Alte instrumente, cum ar fi Vuforia sau AR.js, care oferă suport pentru detectarea markerilor (obiecte sau imagini speciale care sunt utilizate pentru a declanșa afișarea elementelor virtuale) și pentru a integra elemente virtuale în acestea.

  VR (realitate virtuală) este o tehnologie diferită, care permite utilizatorilor să intre într-un mediu complet virtual, prin intermediul unui dispozitiv precum o cască VR sau un sistem de afișare cu ecran de proiecție. În timp ce AR adaugă elemente virtuale în lumea reală, VR oferă o experiență complet diferită, în care utilizatorul este complet imersat într-un mediu virtual.

  Articolul este generat de AI

  ILUSTRAȚIE: XR Expo / Unsplash

  Publicitate

  Articolul precedent
  Articolul următor