mai19 , 2024

  AR și VR

  Similare

  Share

  AR (realitate augmentată) se referă la tehnologia care permite utilizatorilor să vadă elemente virtuale în contextul lor real, prin intermediul dispozitivelor precum smartphone-uri sau ochelari inteligenți. Aceste elemente virtuale pot fi imagini sau obiecte 3D, text sau informații, și sunt integrate în cadrul vizual al utilizatorului prin intermediul camerelor dispozitivului.

  Pentru a realiza aplicații care integrează AR, se pot utiliza diferite tehnologii și instrumente, cum ar fi:

  • SDK-uri (Software Development Kit) precum ARKit sau ARCore, care oferă instrumente pentru a detecta și urmări obiectele din cadrul real și pentru a integra elemente virtuale în acestea
  • Unity sau Unreal Engine, care sunt medii de dezvoltare pentru jocuri și aplicații care pot fi utilizate pentru a crea elemente virtuale și pentru a le integra în cadrul real
  • Alte instrumente, cum ar fi Vuforia sau AR.js, care oferă suport pentru detectarea markerilor (obiecte sau imagini speciale care sunt utilizate pentru a declanșa afișarea elementelor virtuale) și pentru a integra elemente virtuale în acestea.

  VR (realitate virtuală) este o tehnologie diferită, care permite utilizatorilor să intre într-un mediu complet virtual, prin intermediul unui dispozitiv precum o cască VR sau un sistem de afișare cu ecran de proiecție. În timp ce AR adaugă elemente virtuale în lumea reală, VR oferă o experiență complet diferită, în care utilizatorul este complet imersat într-un mediu virtual.

  Articolul este generat de AI

  ILUSTRAȚIE: XR Expo / Unsplash

  Publicitate

  Articolul precedent
  Articolul următor